1 Mayıs 2014 Perşembe

Miniğime elbise

Bugun küçük kız kardeşim Beyza'ya yazlık bir elbise diktim. Pembe keten 1 metre kumaş almıştım, önceden yıkadım ve ütüledim. Keten ve pamuklu kumaşların çekme ihtimali yüksek olduğu için bu kısmı atlamadım.(Model burda 5/2014,147)

  • Kalıbı parşömen kağıdına geçirdim,




  • Daha sonra kumaşa yerleştirip kestim.



  • Omuzlarını diktikten sonra kenarlarını kapatmadan kollarını yerleştirmenin daha kolay olduğunu duyuyordum hep hiç denememiştim bi deneyeyim dedim ama klasik yöntem bana daha kolay geldi, bunu pek beceremedim, ne derler en kısa yol bildiğimiz yoldur ama bunu da denemiş oldum belki bi kaç kez daha denersem elim buna da alışır :)
Bu şekilde iğneledim ve kolları dktikten sonra kol kenarlarını ve devamında elbise kenarlarını bir kerede diktim.
  • Baktım ki pembe çok fazla sade olacak bi hareket olsun diye kollarını boynunu ve etek ucunu lacivert biyeyle geçtim.Biyenin düzgün durup marullanmaması için en önemli nokta iç dikişini yaptıktan sonra fazla kumaşı incecik kesmek ve ütüyle düzeltmek.Böylelikle biye hızlıca teyellemeden ve düzgün bir şekilde dikiliyor.



  • Ve son olarak bir de ön kısmına aynı biyeden kurdela yapıp elimle diktim.




Hiç ütü tutmadı elbise ama Beyza çok sevdi :) Beyza sevinince ben de çok sevdim elbiseyi tabi :) Herşeyin miniği daha güzel oluyor öyle değil mi? Yine de elbise çok mu sade oldu bilemedim fikirleriniz varsa severek denemek isterim, bana bildirmeyi unutmayın :) Ve hepimizin ragaip kandili mübarek olsun dualarınızda bana da yer verin :) Sevgiler...



4 yorum:

  1. Bence çok hoş olmuş ellerinize sağlık, seviyorum şöyle becerikli insanları ya :) ama bel kısmına kemer gibi hareket katacak bir şey de olabilir gibi .. Allah razı olsun Sizin de geçmiş kandiliniz mübarek olsun bu arada .Yeni yayınlarınızı bekliyorumm merakla .. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim:) estağfurullah basit bir modeldi zaten herkes dikebilir :) bende öyle düşünmüştüm bir de biyeden kemer yapayım bari:) diktikçe yayınlayacağım inşallah,çok güzel birşeyleri paylaşıp fikir danışmak, çevremdekileri bunaltmaktansa burda yayınlamak:) sevgiyle kalın :)

      Sil
  2. merhaba çok güzel olmuş kızınıza da çok yakışmış Esen'in dediği gibi hareket katmak için kemerde olabilir ya da kurdelelerden 4-5 tane daha dikilebilir bu hali de gerçekten güzel sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim beğenmenize çok sevindim :)

      Sil