19 Mayıs 2014 Pazartesi

Elbise etkinliği elbisem


Herkese merhaba, elbise dikelim etkinliği için elbisemi baya erken diktim fotoğrafladım paylaşılmayı bekliyordu. Ve bu hafta da sınav haftam başladığı için geç kalmadan bugün paylaşayım dedim.


Kalıbımı burada  paylaşmıştım 2014 Mart sayısından 127 numaralı gelinlik modeli. Parça kumaşçıdan aldığım 4-5 metre kumaş vardı ne yapacağıma karar veremediğim, bu modele uygun gördüm tam bir fistan oldu :) Biraz da babaanne işi olmuş olabilir hatta tek renk krep kumaş kullansam daha mı iyi olurdu bilemedim:)

Kalıbına gelince yakada sırtı açıktı, önü v yaka biçimindeydi bisiklet yaka yaptım.Bir de yırtmacı iptal edip arka eteği de tek parça şeklinde diktim.Kol kamaları biraz zorladı dikerken söküp tekrar diktim uğraştırdı biraz. Ama sonucu sevdim çok rahat tam yazlık elbisem oldu tekrar aynı kalıbı çalışabilirim. Keşke dikiş aşamalarını da fotoğraflasaydım dedim ama iş işten geçmişti birdaha dikersem fotoğraflarım inşallah.

Yakasına bu şekilde hazır biye ile bitirdim. Bir an önce bitireyim de sizinle paylaşayım istedim buyüzden en kolayına kaçıp biye kullandım:) ve dikiş hatalarımı da görmeyin diye küçücük paylaşıyorum bu resmi kaymalar olmuş bide kahverengi iplik açık renk biyenin üstünde çok güzel göstermiş kendini sağolsun.

Sırtında bu şekilde üst bedende gizli fermuar var. Kumaş pamuklu olduğu için kırışmış biraz.



Beli büzgülü elbiseler hep biraz daha kilolu gösteriyor sanırım dikerken bunu da göz önünde bulundurmakta fayda var. Benim elbisem işte bu şekilde oldu umarım beğenirsiniz.Fikirlerinizi paylaşmayı unutmayın, ve sınavlarım için dualarınızı eksik etmeyin lütfen sınavlarımı atlatayım kendimi dikişe vereceğim, daha çok paylaşımda bulunacağım inşallah. Son olarakta bu güzel etkinlik için severek takip ettiğim blogger Fatma'ya teşekkürlerimi sunuyorum. Sevgiyle kalın :)

33 yorum:

  1. ayy maşaAllah çok beğendimm.. gizli fermuar çalışmak marifet ister çok muntazam olmuş maşaAllah... çok yakışmış hayırlı günlerde giy canım ellerine sağlık! :) sınavlarında başarılar diliyorum.. Rabbim zihin açıklığı versin. sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım beğenmene çook sevindim:) amiin:)

      Sil
  2. Zeynep doğrulamayı kaldırsan iyi olur hızını kesiyor insanın :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayy böyle şeylerde beni uyardığın için teşekkür ederim canım yeni olduğum için bilemiyorum ayarlarını sanırım oldu şimdi?

      Sil
  3. volanlı tuniği kaldırmışsın canım ona yorum yapayım istedim ama yayın yok.. uzun bir elbise olarakta güzel oluyor malezyalı bir blogda görmüştüm.. sen de çok harika dikmişsin ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım ben volanlı tunik paylaşmamıştım ki hiç:) silmedim yani hiç yayını başkasıyla mı karıştırdın acaba:)

      Sil
    2. aaa inan senin bloğundaydı çok iyi hatırlıyorum :))) hiç yayın sildin mi sen bu yayından önce? kloş etekten sonra diye hatırlıyorum ama acaba aceleden karıştırdı mı? :)) tuniğin omuzdan aşağıya doğru dikey inen volanları vardı

      Sil
    3. bu mu ki acaba bahsettiğin canım:) ben silmedim hiç çünkü
      http://dikisedair.blogspot.com.tr/2014/05/etkinlik-elbisem-bittiii-volanl-elbise.html

      Sil
    4. aaa benim kafa işte karıştırmışım bak! :)))

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. çok teşekkürler sizin volanlı tuniğiniz çok daha güzel olmuuş:) ellerimize sağlık bir etkinliği bitirdik:)

      Sil
  5. Süper olmuş zeynepcim. Tam yazlık bir elbise.sana da yakışmış. Diktiğin sana özel oluyor. Başka kimse de yok yani.pişti olma ihtimalin nerdeyse sıfır. Ben çok beğendim. Eline sağlık. Güzel gunler de giy.sınavların da başarılar dilerim. Rabbim zihin açıklığı versin. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım, aynen öyle en güzel yanı da o değil mi zaten:) sınavlarım için de amiiin diyorum:) sevgiler

      Sil
  6. ellerinize sağlık çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel olmuş ellerine sağlık, uzun zamandır bende istiyorum bir elbise de karar veremedim ki nasıl bi model olsun bekliyor öylece kumaşım da . Ama sen çok güzel de taşımışsın modeli dediğin gibi belden büzmeliler biraz daha kilolu gösteriyor ama sen gibileri değil ben gibi bildiğin balık etli kızları gösterir :) Sınavların için dua edip dua bekliyor olacağım . Bir de ilk defa mimlendim de seni de mimleyiverdim ilgilenip cevaplarsan çok sevinirim :) selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim:) merakla bekliyorum dikeceğin elbiseyi, mimi de hemen yanıtlıyorum çok sevindim:) dualarım seninle Allah yardımcımız olsun :)

      Sil
  8. Bu elbiseyi bu tarz bir kumaşla hayatta düşünemezdim ama çok güzel olmuş.Ellerinize sağlık, güle güle giyin...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok tesekkur ederim :) tam fistan oldu ama genelde arkadaslarim begenince benimde icime sindi:) sevgiler

      Sil
  9. hiçte kilolu göstermemiş bence çok güzel olmuş kumaşı da modeli de çok güzel ayrıca da çok yakışmış. elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederiiim:) beğenmenize çook sevimdim:)

      Sil
  10. Çok güzel olmuş, iyi günlerde giyinin..:)

    YanıtlaSil
  11. çokta hoş olmuş bence hiçte babanne işi değil.yazın elbise gibisi yok güle güle kullanın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekküre ederim:) aynen bence de öyle tek parça çok rahat oluyor yazın :)

      Sil
  12. Emeğinize sağlk çok hoş durmuş üzerinizde.Elbise dikmeyi çok istiyorum ama o beceriye sahip değilim malesef ki:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. estağfurullah Pınarcığım isteyen herkes yapabilir bence :)

      Sil
  13. merhabalar sitenizi tesadüf eseri buldum hemen takibe aldım bende sizi beklerim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim hemen geliyorum ben de:)

      Sil
  14. HARİKASIN :) KUMAŞINA, DESENİNE,RENGİNE MODELİNE,KOMBİN UYUMUNA BAYILDIM :) MÜKAMMEL TAM BENİM TARZIM BURDA MART 2014 SAYISINI MUTLAKA BULUP BU MODELİ DİKMEM LAZIM :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim, kolay gelsin size de ozaman:)

      Sil